Janka Draškovića 47, 10290 Zaprešić

Radno vrijeme

Pon–Pet: 09–17h / Sub: 09-13h

Nazovite nas

+385 91 7631 626

Formular za naručivanje servisa


  No Products in the cart

  Janka Draškovića 47, 10290 Zaprešić

  Životni vijek TV uređaja i kako ga produljiti

  Televizori su odavno uvršteni na popis najpopularnijih kućanskih aparata, oni obavljaju informativnu i zabavnu funkciju. Kao i mnogi proizvodi, i TV ima svoje razdoblje rada. Ovaj je koncept dvosmislen, jer prijavljeno razdoblje rada ovisi o uvjetima i načinu uporabe.

  Koliki je prosječni životni vijek televizora?

  Trebate razumjeti da su jamstveni rok i vijek trajanja dva različita uvjeta. Jamstveni rok koji je utvrdio proizvođač odgovoran je samo za kvar pojedinih unutarnjih dijelova. Jamstvo je obično dizajnirano na dvije godine, a u slučaju loma proizvođač se obvezuje popraviti ili zamijeniti.

  Životni vijek određenog TV modela uobičajena je imenica, izravno je povezana s svjetlinom i kvalitetom prijenosa slike. Na primjer, vijek trajanja postavljen je u roku od 60 tisuća sati, a to ne znači da će televizor nakon njihove proizvodnje postati neupotrebljiv. Djelomična izobličenja u boji javljaju se nekoliko puta, u skladu s tim, slika se vizualno doživljava na potpuno drugačiji način. Oprema će reproducirati videozapis i izvršavati njegove funkcije pravilno, ali manje učinkovito.
  Život prosječne televizije teško je predvidjeti, neki modeli mogu trajati više od deset godina, drugi im okončaju život za tri do pet godina.
  Ali, tehnološki je napredak učinio značajan korak naprijed. Trgovine nude veliki izbor moderne televizijske opreme, čiji se rad temelji na različitim vrstama platformi.
  Prosječni rad televizora, uz kontinuirani rad, iznosi:

  • LCD ekran – 100.000 tisuća sati;
  • LCD zaslon – do 60.000 sati,
  • LED zaslon – do 30 000 sati,
  • Plasma ploča – 100.000 tisuća sati;
  • OLED panel – do 36.000 sati.

  Oprema s LCD zaslonom je proračunski model s velikom razinom svjetline, dizajniran za dugotrajno korištenje. Smatra se najboljom opcijom vrijednosti za novac.
  Sada zamijenjeni modernijim modelima male veličine s OLED matricom, koji imaju sliku visokog kontrasta, poboljšani kut gledanja, vijek trajanja takvog televizora je visok. Od 2016. proizvođači su povećali njihov životni vijek s 36 tisuća sati na gotovo 100 tisuća sati neprekidnog rada (više od 10 godina).

  Što određuje život televizora

  Kad odabirete televizijsku opremu, prije svega, trebali biste obratiti pažnju na reprodukciju boja, jasnoću okvira i pozadinski zvuk videozapisa. O tome ovisi život televizora.
  Na trajanje upotrebe utječe kombinacija čimbenika kao što su:

  • proizvođač;
  • model;
  • značajke matrice, video procesora i drugih komponenti;
  • postavke u postavkama slike (velika svjetlina slike, zasićenost boja);
  • uvjeti i učestalost gledanja.

  Postoji ocjena proizvođača visokokvalitetne opreme za kućanstvo s brojnim recenzijama i vodećim pozicijama. One tvrtke koje su se u naručitelju postale pouzdanima već su jamac pristojne tehnologije. Odaberite tehniku njihove marke.
  Također je vrijedno pažljivo proučiti pojedinačne karakteristike i princip rada svake vrste televizora. Usporedite prednosti i nedostatke.
  Nakon nabavke opreme obratite pozornost na početne postavke. Ispravite ih tako da su svi parametri postavljeni u prihvatljivim granicama.
  Samo ako se uzmu u obzir svi čimbenici, osjetit ćete ugodne emocije tijekom redovitih i dugoročnih gledanja svojih omiljenih TV emisija.
  Kako produžiti život televizora

  Vijek trajanja može se produljiti zbog pažljivog odnosa prema televizoru. Nažalost, nećete moći ozbiljno povećati vrijeme usluge, ali uvelike ćete mu olakšati rad.
  Treba poštovati ova pravila:

  1. Redovito uklanjajte prašinu s prozračivačkih uređaja, obrišite zaslon antibakterijskim maramicama za televizijsku i računalnu opremu.
  2. Ne radite televizor u načinu povećanog kontrasta, svjetline, jasnoće. Na primjer, zbog maksimalno postavljenih parametara, pikseli izgaraju na LCD platformi.
  3. Aktivirajte funkciju za automatsko podešavanje zaslona za uštedu energije.
  4. Ako zaboravite isključiti televizor nakon gledanja, koristite tajmer isključivanja.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *